Gårdagens inridning av Måsas Amelia


Igår red jag Amelia igen. Hon har ju vilat i ca en vecka pga klådan runt ögonen. Men klådan är i stort sett borta och Amelia är pigg som vanligt :)

Hon var som sagt väldigt pigg igår och ville gärna springa lite för mycket i traven. Så jag lät henne springa av sig lite energi innan vi började trava över lite bommar. Det tyckte hon var roligt och hon skuttade till och med över en av de upphöjda bommarna.

Efter att hon lugnat sig lite så satt Johannas dotter Evelina upp på Amelia och red några varv i skritt och lite trav. Amelia skötte sig exemplariskt, förutom att hon drev lite med Evelina i traven. Hon stog lugnt stilla när hon satt upp och gick dit Evelina ville att hon skulle gå.

På ett sätt kan man säga att jag har nått målet med Amelia. Hon är tillräckligt riden så att Evelina kan rida henne, och det är ju det hon ska användas till. Hon kan inte galoppskänkel än, men det är ändå inget som Evelina är intresserad av.
Sen så hoppas ju jag på att kunna ta med Amelia på lite små Clear Rounder till vintern/våren. Om det nu visar sig att hon kan hoppa någorlunda :)


Idag ska jag fortsätta trava över bommar med Amelia. När hon vant sig lite mer vid bommarna ska jag höja upp dem och i slutet på veckan hoppas jag på att kunna hoppa något litet språng med henne. Det beror på helt hur hennes balans har utvecklats och vad hon tycker om bommarna :)



Fina Måsas Amelia.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0