Mål 2011






















Mina mål inför 2011 kommer se lite annorlunda ut.
Eftersom jag antagligen inte kommer tävla så mycket, beroende på om jag får något jobb eller inte, så kommer dessa målen inte alls ha något med tävling att göra. Det blir istället mål för Sunnies fortsatta utbildning.


Sänka kraven.

- När jag har satt igång henne igen så ska jag sänka kraven på henne och börja om lite från början. Jag ska renodla mina hjälper och få henne att lyssna för mindre hjälper. Jag ska jobba med min oliksidighet så att jag sen kan börja jobba med Sunnies. 
Sitter inte grunderna så funkar inte allt det andra.


Få henne att slappna av.

- Jag som ryttare måste hålla mig lugn i alla lägen, det spelar ingen roll hur irriterad jag blir, så att Sunnie kan bygga upp sitt självförtroende. Nu blir hon lätt stressad när hon inte förstår vad jag menar och då blir jag stressad för att det inte går och så har vi fått en ond cirkel.
Håller jag mig lugn i alla lägen så kommer Sunnie att lära sig att jag är den trygga punkten och kunna slappna av bättre med mig, både i ridningen och på marken.


Stärka hennes rygg.

- Vi ska ut i skogen och klättra mycket och rida övningar med upphöjda bommar så att hon får jobba med och stärka sin rygg. Hon har alltid haft en lite muskelfattig rygg (tack vare mitt bristande ridarbete) men från och med i år ska det bli ändring på det !


Stadigare form.

- Vi ska jobba mer på Sunnies form. Hon är 7 i år och kan fortfarande inte gå i en stadig form, allra minst i övergångar och skolor.
Vi ska rida många stärkande övningar som kommer göra att hon orka bära sig bättre och hon blir då också stadigare i formen.


Ge henne mer ansvar i hoppningen.

- Jag gillar att alltid ha kontroll och det förstör lite för oss när vi hoppar bana. Jag sitter och plockar i henne hela tiden så att vi inte får någon riktig distans och hamnar då pannkaka på hindret. Jag ska ge Sunnie lite mer ansvar, låta henne taxera lite själv, för det är hon oftast bra på. Men innan jag låter henne taxera själv ska vi rida många övningar där hon måste vänta, och inte bara springa inpå hindren som hon gärna kan göra ibland.


Ha roligt.

- Det största målet av de små delmålen: vi ska ha roligt !







Det är mina mål för 2011.
Kommer vi ut och tävlar så ser jag bara det som ett plus.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0