Resultat Uddevalla


Jag vill bara börja med att säga att jag inte gillade Uddevallas tävlingsplats alls. Och här kommer varför:

Första klassen var en 1m. Vi blev felfria i grundomgången, vi fick några fina språng och sen fick vi några mindre bra men till omhoppning kom vi !
När jag och Sunnie kom till kombinationen så "stannade" hon på b-hindret men hoppade sedan igenom det och hamnade i räcket, det kommer ni se på filmen, och det tog en liten stund för mig att fatta att jag faktiskt kunde rida vidare. Resten red vi felfritt så egentligen skulle vi haft 4 fel. 
Men när jag rider ut från banan så säger hon att jag blev utesluten för att jag fortsatte rida när hon gett mig väntasignal. Jag hörde ingen väntasignal och ingen på läktaren gjorde det heller så egentligen ska mitt resultat vara 4 fel i omhoppningen. 
Jaja, det är inget att hänga upp sig på men om jag ser på resultaten sen att jag hade blivit placerad om hon inte uteslutit mig så kommer jag faktiskt bli arg. 




Hör ni någon väntasignal ?

Tompa gick upp och klagade hos domaren att jag inte alls hade fått väntasignal och då fick jag rida om omhoppningen. Men precis när jag fått startsignal så säger hon att det var utom tävlan och då blev jag lite fundersam och så gick det som det gick. Vem vill gå in och rida en omhoppning utom tävlan ? Inte jag i alla fall och efter ett stopp på 3e hindret så utgick jag.


Nästa klass var en 1.05m och debut för oss på den höjden. 
Vi red grundomgången och vi kom lite knasigt på något hinder. Sunnie var fortfarande lite tveksam efter de tidigare stoppen men några bra språng fick vi till. 
Vi kom till omhoppning och jag hade bestämt redan innan att vi skulle ta det lugnt. Dels för att det inte fanns några lämpliga svängar och dels för att jag ville få Sunnie säker igen. 
Vi fick ett stopp på a-hindret i kombinationen men kom runt resten felfritt !

Då kommer nästa fel Uddevalla gjorde. De gav mig 4 tidsfel, jag hade för mig att man får 1 tidsfel för var fjärde sekund du överskrider maxtiden. Men det kanske har ändrats. Är det någon som har koll ?

Vi fick i alla fall 8 fel i omhoppningen och det räckte faktiskt till en 6e plats ! :)





Så för att summera resultaten:

1m: 0 fel fas 1, ute. (4 fel) fas 2.
1.05: 0 fel fas 1, 8 (...) fel fas 2.

Jag och Sunnie fick alltså rida 2 omhoppningar och bara det är ju en vinst i sig :)
Lite synd att det blev som det blev med resultat osv men det är inget att hänga läpp för när jag har en superfin häst ! 
Placeringen är bara en bonus men det är såklart jättekul att bli 6e placerad i våran andra omhoppning och i våran första 1.05 :)


Nu ska jag hoppa in i duschen och sen bär det av till Skara. Självklart ska jag ta en grogg och fira dagen.
Bilderna kommer någon annan dag.

Ha en trevlig lördagskväll, det ska i alla fall jag ! ;)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0