Resultat Essunga 30/6

Här kommer äntligen filmerna och utvärderingen av tävlingen i Essunga den 30/6.

Tävlingen skulle hållas på Essungas stora gräsbana och dagen innan tävlingen regnade det otroligt mycket. Jag som i vanliga fall inte är ett jättestort fan av att rida på gräs var lite nervös men antog att de skulle flytta in tävlingen i ridhuset. Men när vi kör in på tävlingsplatsen på morgonen så står hindren kvar på gräsbanan. Då blev jag nervös igen.

Vi gick banan och konstaterade att underlaget var blött men faktiskt inte alls så halkigt och banan passade mig och Sunnie ganska bra. Då blev jag lite lugnare och fokuserad igen. Starten innan hade vi ju kommit 3a i en 1m och jag hade väl fått blodad tand. 
Framridningen gick bra och Sunnie hoppade fint. Vi gick in på banan och gjorde en bra men lite lugnare runda. Vi gick i mål och jag trodde att vi var felfria så jag sätter upp tempot lite och rider mot första hindret i omhoppningen men precis då säger speakern "Avbryt." Jag fattde först inte varför innan jag såg att vi rivit det sista hindret i grunden. Sååååå surt och jag blev ju lagom besviken. Men vi gjorde en bra runda som var väl avvägd för det underlaget och jag hade ridit bra trots att det var på gräs.



Innan nästa klass började ropade dem ut att tävlingen skulle flyttas in inför nästa klass då så många strukit sig. Så typiskt då jag faktiskt hade sett fram emot att starta på gräs andra starten också och så skulle jag hoppa banken för första gången med Sunnie. Men det var bara att hjälpa till att flytta in alla hindren och sen ladda om. 

Till den klassen fick vi inte en lika bra framhoppning men jag gick in med bra självförtroende och kände ändå att jag hade Sunnie med mig. 
Väl inne på banan fick jag ändå inte fram henne ordentligt till första hindret, om ni kollar på filmen så ser ni att man inte hade så mycket plats till 1an, så där fick vi ett ner. 2an och 3an gick bra men till 4an blev jag lite väl modig och ville trycka av henne stort. Sunnie tyckte det var lite för stort så vi mer eller mindre kraschade in i oxern. På andra försöket såg jag inget avstånd och där fick vi vårt andra stopp. Sen hoppade hon det fint och då var nästa hinder en kombination räcke - räcke. Där ville inte Sunnie vara med mer. Hon började kolla på något helt osynligt längs med väggen, jag försökte styra tillbaka henne och trycka på henne men det blev ett stopp.
I efterhand såg jag 2 små sår på hennes hasor, som hon fick efter kraschen på 4an, och det var antagligen därför hon inte ville hoppa mer. 



Jättetråkigt att våran sista start innan uppehållet blev en uteslutning, våran första uteslutning dessutom. Våran lägsta nivå har blivit lägre än innan, vilket inte alls är kul. Men däremot har våran bästa nivå höjts så det är bara att träna vidare för att få en bättre lägsta nivå igen.

Vad jag inte fattar är att vi aldrig kan prestera när vi tävlar i Essunga ! Det måste vara något jag gör omedvetet när jag kommer dit och tävlar för det blir aldrig riktigt bra där. Även när jag inte tänker på gamla klubbmedlemar som mer än gärna vill se mig misslyckas och bara sprider sin skadeglädje, även när jag kopplar bort allt och bara rider så går det dåligt. 
Jag tror jag ska försöka mig på ett Essungafritt år nästa år. Tyvärr så har ju min tävlingsklubb Trollhättans Sportryttare sina tävlingar på Essunga Ridklubb men de tävlingarna kanske jag kan åka på. Så länge det inte är Essunga som anordnar tävlingen.. 









Bilderna är tagna av Evelin Johansson !




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0