Resultat Grästorp 4/8

Vi kom fram till tävlingen och för första gången på länge var Sunnie torr när vi kom fram, tack vare den nya transporten.
Vi startade som nummer fyra så jag fick rida fram henne innan jag gick banan. Hon kändes fin men hon var kanske lite matt.
På framhoppningen satt alla avstånden, trots ett litet och varmt ridhus. 
 
Så kom vi in på banan och redan på första hindret kände jag att allt bara stämde. Hela banan gick kanon, jag tänkte framåt och fick bra lägen och Sunnie tog av precis där jag ville att hon skulle göra. Hon hoppade fint och med bra avstamp. Vi kom till omhoppning och jag tyckte att jag red på rätt mycket men det ser man inget av på filmen, haha ! Vi kom lite nära på ett räcke där hon snuddade med frambenen och bommen föll, vilket tyvärr kostade oss en placering. Men vad gör det när jag och Sunnie precis hade gjort våran bästa runda någonsin !
 
Resultat: 0+4 fel och 15 av 40.
 
 



I nästa klass, som var våran 1.10m debut, red jag fram en kort stund. Jag visste inte hur mycket energi hon hade kvar efter den första starten och ville spara henne så mycket som möjligt. Inne på framhoppningen hoppade hon bra och jag hoppade faktiskt oxern på 1.10 också. Ni som har hängt med bloggen ett tag vet ju att för något år sen hoppade jag aldrig oxern på tävlingshöjd på framhoppningen, och har inte gjort på flera år, utan sänkte den till ca 20 cm under. Nu hoppar vi alltså oxern även på framhoppningen som ingenting, det säger ju en hel del !
 
Inne på banan slog mitt hjärta så hårt innan startsignalen att jag trodde jag skulle börja hyperventilera, men jag var inte så farligt nervös. Och när vi väl börjat rida banan så tyckte jag inte alls att hindren var höga och det var en så skön känsla. Vi kom nära på något hinder men inte så farligt och hon tog av långt ifrån på 6an, som var en oxer, utan att tveka. På 7an såg jag inget avstånd förrän 2 galoppsprång innan och då kändes det som om vi skulle få långt. Jag blev lite tveksam och var helt säker på att hon skulle stanna. Men hon hoppade (duktig häst !) och jag hamnade efter vilket ledde till att hon fick med sig bakbommen. Nu när man kollar på filmen så låg vi inte alls så stort så hade jag bara hängt med i språnget så hade hon inte rivit och då hade vi blivit placerade. Lite surt då jag, trots mina 4 fel i grunden, låg placerad till sista ryttaren som puttade ner mig från placering, Men att hon tog av stort på oxern trots att jag trodde hon skulle stanna, bara det är värt mer än en placering för mig, så hade hon aldrig gjort för en månad sen. 
 
Resultat: 4 fel, 6a av 5 placerade och 20 startande.
 
 



Våra bästa rundor någonsin, utan tvekan. Jag är så nöjd med både mig och Sunnie !
 
 
Söt !
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: älskling

Ni va superduktiga hjärtat <3 <3

Svar: Tack, du med <3
Emelie Svensson

2013-08-05 @ 15:12:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0