Resultat PnJ Skara 14/7

Vi kom fram till tävlingen och banan var uppbyggd ute i deras padock. Det var en perfekt debutbana för mig och Sunnie med endast 2 oxrar av 8 hinder, det gav mig självförtroende.
 
Jag red fram henne till 1m och hon kändes fin. Vi hoppade fram och jag tyckte att hon kändes lite "platt" i sprången men antagligen var det bara för att hon hoppat så super på hemmaträningarna det sista att hennes vanliga språng kändes lite tråkiga, om ni förstår vad jag menar.
Väl inne på banan tänkte jag inte tillräckligt mycket framåt, jag backade mot hindren så vi kom nära de flesta sprången. Vi hade också lite dålig och tom galopp så det blev som det blev. Felfria var vi i alla fall och det såg väl inte allt för illa ut ändå då jag var rätt duktig att möta upp med ben så hon hoppade upp sig. Men det är ju inte såna här rundor vi strävar efter direkt.
Resultat: 0 fel.
 
 



Till 1.10m red jag inte fram så mycket då jag ville spara på hennes energi. När vi kom in på framhoppningen blev det tight med tid helt plötsligt och när jag hade hoppat lilla en gång så skulle jag hålla mig beredd att gå in på banan. Så vi fick två språng på räcket innan jag gick in på banan och det kanske var lika bra att jag inte hoppade oxern på framhoppningen. 
Inne på banan fick vi upp en bra galopp och Sunnie lyssnade väldigt bra fram men lite sämre bak. Till tvåan blev det ett missförstånd oss emellan så hon släppte bettet och började studsa. Annars var det lite samma denna rundan, jag vågade inte rida till avstånden utan blev fast i handen innan hindren. Vi kom bra till fyran som var en oxer och lägg märke till att Tompa ser redan något galoppsprång innan att vi kommer komma bra på hindret, det måste ni hålla med om är skillat ? ;)
Sista linjen kom vi bra på och trots att hon fick sin eftergift och jag la henne bra på sista hindret så petade vi den oxern. Det var nog en blandning av att hon var trött och att hon inte var beredd på att oxern skulle vara så bred. 
Resultat:4 fel.
 
 


 
Trots att jag la henne i skiten några gånger och att jag inte riktigt vågade rida så är jag väldigt nöjd med dagen. Sunnie ställde upp och var med mig istället för att bli osäker och stanna som hon gjorde i Essunga. Och jag red mer med ben och försökte i alla fall sätta lite tryck i galoppen. Jätteduktig häst och en okej ryttare, som behöver träna upp modet ett snäpp till !
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0