Måsas Salsa & Måsas Obama

Igår var jag iväg och jobbade med ungdomarna hemma hos Johanna igen. Tyvärr så har jag bara kunnat vara där en gång i veckan det sista och det är alldeles för lite..
 
För Obama har poletten trillat ner och det visar sig att han är otroligt lättlärd. Han går att svänga, stanna och sätta igång utan problem. Självklart ska han testa mig ibland, vi kan ta igår som ett exempel så växte han fast på ett ställe så att jag fick sitta av honom, leda honom till pallen och sitta upp igen och efter det gick han framåt. Eller när han vill gå till grinden så kan han "ta bettet" lite grann men det händer mer och mer sällan. Han går dessutom redan och tuggar på bettet och kröker nacken, så han är väldigt ambitiös. 
Däremot så förstår han inte vad jag menar när jag vill att han ska trava, så nästa steg för honom är att ha med någon som kan springa bredvid så att vi kan lära honom trav. Det ska bli spännande !
 
 
Salsa är lite mer envis, hon är ju trots allt en ponny, och jag har samma problem med henne som jag hade med hennes mamma Amelia. Hon vill inte alls gå framåt utan trivs bra med att stå still på samma fläck ett helt pass. Inte hjälper det om man försöker leda henne, hon bara gror ner hovarna i marken. Men Amelia stog stilla varje dag i 3 veckor innan det en dag bara släppte hon gick framåt så jag får hoppas att det gör det med Salsa också.  
Igår prövade jag i alla fall att ha ett dressyrspö att kittla henne på rumpan med och det verkade funka lite så det ska jag fortsätta rida med. 
 
 
 
Salsas mamma, Måsas Amelia som 2-åring på en premiering i Essunga.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0