Måsas Salsa & Måsas Obama

Idag tog vi ett stort steg i rätt riktning !
 
Johanna var med och hjälpte till idag och under tiden jag red den ena hästen ledde hon den andra runt i padocken. På så sätt så höll sig båda lugna och det var sååå mycket lättare att jobba med dom. 
 
Salsa först, hon ville först inte stå still så att jag kunde hänga på henne men efter en stund fann hon sig i det och då kunde jag sitta upp. Till en början stog hon bara still och ville inte gå framåt så det vara bara att vänta ut henne tills hon gick framåt av sig själv. Den ponnyn är otroligt lättlärd, hon fattade vad tygeltagen betydde direkt och gick både att svänga, stanna och sätta igång i skritt. Sen skulle hon ju busa till det lite också men hon höll det till en lagom nivå när jag satt på henne. Det tackar jag för, jag vet inte om jag skulle klara av en rodeo nu när jag har blivit äldre, haha !
 
 
Obama hoppade jag upp på nästan direkt då han inte brydde sig alls att jag hängde på honom. Han var inte lika snabb med att förstå bettet och vart jag ville att han skulle gå så han fick gå runt lite där han kände för själv, så länge han gick framåt. Någon gång stannade han och backade några steg men sen gick han fram igen. På slutet kunde jag till och med göra halt, det är grejer det !
 
 
Jag är otroligt nöjd med båda hästarna idag ! Jag ska göra så i fortsättningen att jag har båda ute i padocken samtidigt om jag har någon som hjälper mig. Då kommer hela proceduren gå snabbare och så får dom vänjas vid att ridas själva när jag har mer kontroll på dom från ryggen. Är jag däremot själv så har jag inget annat val än att rida dom enskilt. 
 
 


Måsas Salsa.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0