Resultat Floby 22/9

I söndags var ju vi iväg och tävlade i Floby. Första gången både jag och Sunnie var där och det var en mysig klubb.
 
Jag och Tompa hann gå banan innan vi tog ut Sunnie till 1m men då fick vi lite stressigt så det blev en rätt så kort framridning.
På framhoppningen kändes Sunnie fin, trots att det var total kaos. Ryttare red lite som dom kände för, utan att ropa när dom skulle hoppa något hinder, och personer som stog på marken höjde hinder när andra ryttare var i anridningen för att hoppa dom osv. Men jag och Sunnie höll oss fokuserade på våran grej och kom ut nöjda från framhoppningen.
Inne på banan hade vi ett bra tempo. Jag blev fast i handen i någon anridning men annars hade vi ett bra flyt. Sunnie hoppade lite platt, som hon har gjort det sista men var inte i något hinder direkt. 
Första svängen i omhoppningen, till hinder nr 9, fick jag inte med henne runt riktigt så där fick vi in ett galoppsprång för mycket. På hinder nr 11, som var ett räcke, vände vi upp rätt bra men jag vet inte om Sunnie såg hindret för sent eller om jag mötte upp lite dåligt med ben för det räcket rev vi. Språnget efter det fick vi till bra. Synd bara att vi rev räcket, annars hade vi hamnat på en delad 4e placering.
 
Resultat 1m: 0+4 fel och plats 13 av 11 placerade och 39 startande.
 
 
 
Nästa klass var en 1.10m och jag red fram Sunnie innan jag gick banan. Sen hoppade vi fram.
På framhoppningen kändes hon lite avvaktande och backade nästan av lite för mycket. Jag hoppade inte fram så mycket ifall det berodde på att hon var trött. 
Inne på banan så fick vi upp ett rätt så bra flyt fram till hinder nr 4 där jag la henne alldeles för stort på en oxer och vi kraschade. Jag var så inne på att rida på mina 5 galoppsprång på den linjen att jag blev passiv och ville trycka av henne, trots att vi inte var framme. Vi landade i hindret och trots att vi tog oss igenom hindret så fick vi en vänta signal. Helt i onödan, då vi näst intill var på väg mot nästa hinder.
Eftersom jag tyckte att väntasignalen var felgiven så fortsatte jag att rida på hinder nummer 5 när domaren sa "Varsågod och rid" (vilket är helt fel, jag skulle ju ridit på 4an igen) men jag tänkte att jag var igenom hindret och fortsatte alltså banan. Jag hann hoppa kombinationen också, vilken jag var väldigt nöjd med då den var maxad och vi kom alldeles rätt och tog oss igenom som ingenting, innan vi blev uteslutna. Felhanterat av både mig och domaren tycker jag och att ha ett uteslutetresultat är ju inte så roligt. Men jag kan vara glad att uteslutningen berodde på mig och inte Sunnie i alla fall.
 
Resultat 1.10m: Utesluten.
 
I denna klassen blev filmen konstig, bilden försvinner till och från, och det kanske är tur det för då slipper jag kolla på min hemska miss fler gånger. Den klassen drar vi ett streck över och gräver ner i marken.
 
 
Imorgon är det vår första inomhustävling för i år och den äger rum i Trollhättan. Inomhus blir det ju lite trängre så den galoppen vi har fått fram under sommaren måste vi komprimera utan att tappa trycket. Jag ska rida mycket bättre än förra helgen och jag hoppas att Sunnie är på lite bättre humör. 
 
 
 
 
 
 
Vad gillar ni hennes långa kaninöron ? Dom syns mer när hon är knoppad ;)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0