Dagens ridpass - Platina & Sunnie

Platina var först ut och när hon rids så står Chilli och Sunnie i varsina boxar och håller varandra sällskap. Sunnie kan gnägga någon gång precis när Platina har gått ut genom stalldörren men sen är hon lugnet själv. Det är precis som hon förstår att Chilli är lugnare om hon håller sig lugn, hon blir liksom lite barnvakt och den uppgiften tar hon på största allvar.
 
Jag red Platina lilla rundan i skogen och mamma hängde med på cykel. Vi både skrittade och travade, tränade på att stå still och på att gå i vattenpölar. Allt förutom vattenpölarna gick jättebra men just pölar är riktigt läskiga ! Hon gick i med en hov efter en stunds övertalande och då ville jag inte bråka med henne mer. Vi får ta det lite succesivt helt enkelt, för det är ganska jobbigt att rida ut henne dagen efter regn när hon ska skygga och spänna till för varje liten vattenpöl, haha !
 
Sen var det Sunnies tur. Hon kändes lite tung i handen och allmänt ofokuserad igår när vi red ut och innan vi började trava idag så kändes det som vi skulle få ett likadant pass. Men så fort vi började trava så blev hon lätt i handen och hade en pigg och luftig trav utan att för den delen bara knäppa av och rinna iväg. Skönt !
Jag är så bortskämd med att Sunnie aldrig känns stel och motvillig, i så fall tittig och spänd vilket är en helt annan sak, så när det kommer sämre dagar så börjar jag analysera alldeles för mycket för fort. Nu är hon 11 år gammal och har vilat i ett halvår med bara 2 veckors igångsättning, klart hon har tillåtelse att vara lite stel. Och det är inte mycket stelhet vi pratar om så jag vet egentligen inte vad jag klagar över, hehe.
I alla fall, hon kändes jättefin resten av ridpasset och jag kunde skritta av med ett leende på läpparna. Vi kör bara skritt och trav imorgon med, sen börjar vi så smått lägga in lite galopp. Åh vad jag längtar !
 
 
 
Tvätt + fläta = It´s so fluffy I´m gonna die !!
 
 
Sen så är det så att gamla tanten Brun har fått för sig att rymma när Tompa tar av henne grimman vid utsläppet. Vi brukar (och har alltid gjort) släppa henne i grinden och så går hon in i hagen av sig själv. Nu när det har kommit en fölunge till hagen så har Sunnies sinne livats upp lite och hon får för sig såna här saker titt som tätt.
Som tur är så är det bara att gå fram till henne, gå bredvid henne till grinden och så går hon in av sig själv igen, så hon är inte särskillt svårfångad, haha ! Min charmiga tös <3
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0