Dagens ridning x5

Här kommer lite snabbt om dagens hästar:
 
Sunnie
Sunnie och jag red en kort vända i skogen för att sen fortsätta ut på grusvägarna. Hon var fin vissa stunder men mestadels bara tittig och springig. ALLT var farllgt idag, det räckte att ett grässtrå vajade i blåsten så höll hon på att krypa ur skinnet. Såna dagar är det bara att le, klappa henne och hoppas på att hon är lugnare imorgon.
 
Platina
Platina får en stor guldstjärna i kanten idag ! Hon ställde sig och vände hemåt bara en enda gång under dagens ridpass, och det var när vi mötte två gubbar som var ute och promenerade och som hon tydligen ville hänga med. Men hon vände tillbaka direkt när jag bad henne och fortsatte i skritt på lång tygel. Samma som igår, hon klarar att trava i en bra form en bit nu och i galoppen kunde jag stå i lätt sits och ändå få henne att gå i en lägre form och i det tempot jag vill. Innan har hon bara kört huvudet rätt upp och ångat på. Duktig häst !
 
Vitamin
Vitamin fick komma ut och rastas på grusvägarna i skogen och det tyckte hon var lajbans ! Sen så fanns det ju farliga saker i dikena som hon var tvungen att akta sig från. Tur att jag har lite balans från Sunnies alla sidohopp, haha ! När hon hade sprungit av sig sin extra energi så kom hon till arbete ganska fort och vi jobbade en del med skänkelvikningar och ställa i båda sidorna. 
 
DC
DC gick kanonbra i söndags och skötte sig ganska bra även idag. Han körde in vänsterbogen en del i vänstervarvet och när jag försökte få bogen på plats igen så svarade han med att bara höja huvudet och trycka emot min skänkel ännu mer. Irriterande, ja, men jag har ju fått känna på hur han kan gå så det är bara att fortsätta sträva mot samma känsla jag fick då. Nu går han i alla fall fram.
 
Tessie
När jag kom till AS så kom My med Ballerinakex och Cola, det kallar jag lyx ;) Vi satt i fikarummet och pratade lite med Linda och Ulrika innan vi hjälptes åt att göra i ordning Tessie. 
Tessie var ju halt i början på förra veckan men har sen vart bra. Idag kände jag mest på henne och förutom att hon var lite stel och lite snubblig så kändes hon väldigt pigg och positiv. Vi struntar i hoppningen för Martina imorgon men kanske hoppar något språng på söndag så vi har något färskt språng i ryggen tills sista Annaträningen på onsdag.
 
Nu sitter jag i soffan med Tompa och har precis ätit hemmakokad risgrynsgröt. Ljusen är tända och vi ska ha en riktig myskväll men jag var bara tvungen att kika in här och berätta om min dag.
Imorgon jobbar jag 6-14, sen ska jag rida Sunnie, mocka och eventuellt kika när tjejerna på AS hopptränar.
Hörs imorgon !
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0