Gårdagens ridpass - Platina

Jag kände att jag ville skriva några rader om ridpasset på Platina igår. Hon var så fin !
 
Ni som läst här ett tag vet att Platina kan vara ganska seg och stoig. Ju mer skänkel jag använder, desto mer tjurar hon ihop och hon kan vara ganska stor och långsam att rida. Med lite havre i krafftfodret blev det bättre i våras men i och med att hon har vilat så har hon inte fått havre på ett tag. 
Igår var hon ändå ganska pigg och faktiskt framme för skänkeln. Efter framskrittning så jobbade jag henne i skritten med volter, där hon ställs både inåt och utåt, och skänkelvikningar. Volterna gjorde hon kanon och verkligen väntade på nästa uppgift hela tiden. Skänkelvikningarna blir bättre men jag tycker att det är svårt att flytta henne utan att bli för "klämmig". Så fort jag lättar skänkeln lite så slutar hon ju liksom flytta. Men, det är bara att träna vidare. 
 
Igår red vi på böjt spår i traven för första gången sen vilan och vilken känsla hon gav ! Bara jag är noga med att fånga upp yttersidan så gick hon superfint och utan att stå emot alls. Bad jag henne att öka några steg så gjorde hon det direkt, utan fördröjning.
Hon är en så himla rolig häst att jobba med och hon utvecklas för varje ridpass. Denna gången ska jag vara ännu nogrannare med markarbetet så kanske vi får lite bättre flyt i hoppningen också. 
 
Förresten så har jag ju inte skrivit vad hovslagaren hittade sist han var ute. Nu har det kommit fram en ännu större hålighet i höger framhov, vilket antagligen har vart en ordentlig hovböld. Förhoppningsvis så var det den som gjorde henne halt och det stämmer ganska bra i och med att hon känns så fin nu igen. Så har vi tur så kanske vi hinner hoppa lite i höst i alla fall, vilket hade vart jätteroligt ! För let's face it, hoppning är ju sååå mycket roligare än dressyr ;)
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: milvasolca.com

Vilken fin häst! Vill också rida!

Svar: Tack 😁
Emelie Svensson

2016-08-06 @ 00:21:55
URL: http://milvasolca.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0