Dagens ridpass - Sunnie

Idag kändes Sunnie nästan som vanlig att rida, skönt ! Hon var lätt i munnen och lyssnade bra på mig hela ridpasset. Hon har ju fått vila helt sen måndagens katastrofala pass och det var bara positivt.
 
Vi joggade bara idag och kände mest på den låga formen men även lite på den höga. Det enda negativa var att hon var lite ostadig i formen och släppte stödet på bettet ibland men jag fick ändå en mycket bättre ridkänsla.
Något som hon också har börjat med det sista är att hon nästan har blivit överkänslig för mina hjälper. Tar jag en halvhalt så stannar hon upp/bryter av och lägger jag till skänkeln så exploderar hon framåt i 1-3 steg. Det är jättebra att hon är lyhörd och framme för skänkeln, det kommer bli en stor fördel för oss på dressyrbanan ! Nu måste jag bara rida ihop mig med hennes nya känslighet så att det inte blir så ryckigt som det blir för tillfället. 
 
Platina fick vila idag och kommer får göra det några dagar framöver. När hon kom travandes i hagen såg jag att hon har blivit halt igen. Jag ska be hovslagaren kolla ifall han ser något när han kommer (han var aldrig ute igår), annars får hon vila ett tag och så provar vi sen igen. Så tråkigt bara, jag hade hoppats att vi snart kunde komma igång och hoppa lite smått. Nu känns det inte som det blir någon hoppning förrän tidigast när inomhussäsongen börjar igen och jag hade så gärna startat Platina ute först. Men men, det är inget att göra något åt.
 
Nu har jag och Tompa svidat om för att åka till Stenaracet i Skara. Förhoppningsvis så har vi en grym eftermiddag/kväll framför oss och jag ska släppa alla orostankar jag har kring hästarna och bara ha roligt !
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: My

Mehe, nu får det räcka!!! =(

2016-06-04 @ 19:22:29
URL: http://www.myes.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0