Uppdatering Platina

Hovslagaren var ute i måndags och tryckte efter hovböld. Han fick ingen direkt reaktion, kanske att hon var lite öm i tån men det var inte mycket. Däremot så hade hon en gammal hövböld/röta i ena trakten som han öppnade och gjorde rent. Det kan vara det som orsakat hennes hälta, men det kan också vara något helt annat.
 
Platina blev felkorrigerad som föl och har därför blivit inåttåad som vuxen. Därav så har hon en ganska konstig vinkel på frambenen och framförallt i höger framknä, det benet hon visar hälta på. Vi har sagt redan från början att det kan vara så att hon, tack vare sin benställning, bara håller för promenadridning och inte för hårdare träning/hoppning. När vi då dessutom flyttade hit till backiga Hagö och det blev mer belastning på hennes knä så är det logiskt att hältan kommer fram ordentligt, till skillnad från Jonslund där allt är platt och man får leta efter bra klätterbackar.
Riktigt tråkigt då tanken var att Platina skulle bli min tävlingshäst dom närmsta åren.
 
Men jag tänker inte ta ut något i förskott. Nu får hon vila tills jag inte ser någon hälta i hagen och 1-2 veckor extra efter det. Sen gör vi ett nytt försök till att rida igång henne ännu försiktigare. Skulle hon då bli halt under igångsättningen igen så får jag diskutera läget med hennes ägare men jag förmodar att hon då får vila helt till nästa vår. Eventuellt så gör vi ett nytt försök då, annars kanske vi byter lite hästar oss emellan. Eller så kanske jag har kvar Platina hos mig och tar ett till föl på henne, vem vet ;)
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0