Lokal dressyr Essunga

Nu är våran dressyrdebut gjord och jag är ganska nöjd. Visst kunde vi gjort saker bättre men nu vet vi vilken nivå vi ligger på och vad vi ska träna på.
Jag måste bara börja med att skriva att det fanns många fina hästar där idag och att jag inte alls trodde att standarden på lokal skulle vara så hög. Kul !
Grattis till Ann som kom tvåa i LB:1 med sin fina hingst på 73.3% !
 
Sunnie var i alla fall fin på framridningen till LC:1an och var lugn när vi kom in på banan också. Vi fick rida runt inne på banan en stund innan startsignal och det kändes skönt att Sunnie fick se sig omkring innan vi körde igång.
När vi började rida programmet så gjorde hon som mina ponnysar alltid gjorde och bara dog ! Jag fick ingen respons alls när jag la till skänkeln och jag fick driva henne för allt vad jag var värd runt hela programmet. Gissa om jag blev förvånad.. Men hellre driva runt en lugn och avslappnad Sunnie än att försöka hålla henne på mattan på grund av nervositet och spändhet.
 
I LC:1 slutade vi på 65.92 % och kom på 13e plats av 18 startande. Domaren låg alltså ganska högt i procent, jag som först blev jätteglad för (vad jag tycker) höga poäng.
Domarens kommentar:
"Trevlig häst som visar oftast en fin och stadig form, dock idag lite ojämn i sin bjudning/kunde trampa på lite mer framåt för att få lite mer arbete genom kroppen. Växer bitvis i bjudning/energin blir riktigt flott, ser trevligt ut."
 
 
 
 
Till LB:1an tog jag på mig sporrar för att få fram henne lite bättre. Jag har ridit Sunnie med sporrar en gång tidigare så ni skulle sett hennes reaktion på framridningen. Först reagerade hon som att hon var kittlig när jag la till sporren och sen började hon tjura mot mötande hästar för att hon blev lite grinig. Min tjurtant !
Inne på banan så funkade det bra förutom vid den första mellangaloppen där hon tog sporrarna som en ursäkt att busa loss, haha. Annars så var hon bättre framme för skänkeln och genomförde ett helt okej program. Vi har svårt för mellangångarterna vilket vi måste träna mer på till nästa tävling.
 
I LB:1 fick vi 63% och slutade på en 14e plats av 20 startande.
Domarens kommentar:
"Flott häst långa bitar. Trevlig stadig form - i det ganska lydig - skulle vilja se än lite mer elasticitet i bakben/påskjut för mer visade mellangångarter - nyans där - men fin idag bitvis trots lite otursmiss."
 
 
 
 
Som bäst fick vi en 8 i varje program, i LC:1an på halten när vi vände över ridbanan och skulle stå still i 6 sekunder och i LB:1an på sista halt-hälsning. Som sämst fick vi 3 i den första mellangaloppen i LB:1an där hon busade loss och som följd av bytet så fick vi också 5 på övergången till arbetstrav. Annars var det blandat 6 - 6.5 - 7 i båda programmen.
Jag borde (och är) jättenöjd men det känns såklart tråkigt att hamna så långt ner i startfältet. Med mycket mer träning så hamnar vi förhoppningsvis lite längre upp :)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0