Planen med Chilli

Nu har jag och Chills växlat upp ett steg. Mitt mål är att han ska kunna hoppa en 30cm P&J i början på/mitten av december. För att han ska vara redo för det måste vi toppa hans kondition och få fler språng i kroppen på honom. 
 
I tisdags var vi i ridhuset och då ökade jag mina krav ett snäpp. Lite fler volter i både trav och galopp och jag har nu börjat ha mer kontakt till hans mun. I galoppen har jag även börjat sitta ner lite mer, och han har en stor galopp vill jag lova, jag känner mig mest som en trasdocka uppe på hans rygg 😂 
Vi hoppade några språng, först med travbom innan men det tyckte han var jättekonstigt. Vi gjorde det några gånger tills han ändå hoppade avslappnat innan vi tog bort travbommen. Vi kom i trav mot bara räcket men det går lite för långsamt och han anstränger sig inte värst mycket. Därför hoppade vi desto fler språng i galopp och det gör han bra. Han har inte börjat taxera med mig på ryggen än men han kommer oftast rätt och är snabb i fötterna om han nu skulle komma konstigt. Duktig !
 
Jag vet inte om jag har skrivit det men här om veckan tömlongerade jag honom för första gången. Han kom till arbete på ett helt annat sätt än när jag longerar honom vanligt så det var roligt att se. Jag tömlongerade honom även idag, dock utan nosgrimma, och då gick han inte lika bra. Han fipplade mycket med bettet och gick ur formen mestadels. Men med nosgrimma är det absolut ett bra komplement till ridningen för att få honom att bygga muskler.
 
Imorgon ska jag lasta Chills och åka till mamma och rida. Förhoppningen är att vi kan rida en längre runda med mycket trav så han får bättra på konditionen. På söndag blir det nog bara promenad eller lättare longering för hans del. 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: My

Lilla räkan börjar allt bli stor! 😍

Svar: Ja tänk, redan 4 nästa år 😱🙈
Emelie Svensson

2018-11-17 @ 17:14:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0