Chills i Furet

Min coola lilla 3åring imponerar på mig mer för varje dag som går, så himla lätt att ha och göra med.
 
I lördags lastade jag och åkte med honom till Furet där vi red med mamma, Alice och Julia. Som ni vet så trampade han av sig en sko bara någon dag innan men eftersom det enbart är mjuka skogsstigar i Furet så åkte vi dit i alla fall, och det var inga problem.
 
Vi kan börja från början. Jag tog in honom i stallet och utanför håller dom på och bygger en lösdrift till korna så det bankades och sågades hej vilt. Chills stog och sov när jag borstade honom och rörde knappt ett öra.
Han gick rätt på transporten, så himla skönt att kunna lasta och åka själv !
När vi kom fram lastade jag ur och band honom i transporten och gjorde i ordning honom. Sen satt jag upp och började skritta fram tills dom andra kom ridande och vi kunde ge oss iväg i skogen.
 
Han gör inte så mycket väsen av sig, han kan både gå först och sist och går i den gångarten jag ber honom om. Vi red i ca 50 min med mycket skritt och trav och lite galopp. 
 
Så kom vi tillbaka till transporten och först var han lite orolig när dom andra hästarna skrittade iväg, men det räckte att jag stog och pratade med honom en stund så stog han still. Även denna gången band jag honom i transporten när jag gjorde i ordning honom. Däremot ville han först inte gå på transporten när vi skulle åka hem så jag fick hämta ett spö och peta lite på bogen 2-3 gånger så gick han på.
 
En jättemysig ridtur och som sagt, så skönt att ha en häst som håller sig så lugn och som jag faktiskt kan lasta och åka med själv. Duktig Chills ❤
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0