Dagens Chills

Idag satt jag riktigt löst vid ett tillfälle, haha ! Men jag är så stolt över min kille ändå.
 
Vi började med att rida i skogen bortanför sommarhagen. Tompa och Stina var med och Chills tyckte det var lite läskigt när Stina kommer springande och prasslande i löven. Bra träning !
Vi cirklade runt träden och till slut blev han mjuk och började skumma i munnen.
Sen kom vi ut i sommarhagen och klättrade lite i några lagom backar och travade fram. En ek hade vält så Tompa sågade bort några utstickande grenar (vilket Chills också tyckte var läskigt så mycket miljöträning idag) och vips blev det ett hinder med olika höjder beroende på vart man väljer att hoppa. Vi skrittade över först och när Chilli råkade slå i stocken så prasslade löven som satt kvar på trädet och då for han iväg några meter. Där var jag nära att åka av kan jag lova ! Tur att Chills faktiskt stannar när man tar i tyglarna 🙈
Då hoppade jag av och ledde honom över några gånger och bad honom stå kvar vid stocken när jag medvetet gjorde så att det prasslade.
Sen kunde vi trava över och det kändes som att han hoppade väldigt väl och säkert. Han var dock lite vinglig fram till stocken men landade i galopp och fortsatte tills jag bad honom att sakta av till trav. Så duktig !
 
Näst sista språnget trampade han av sig en sko, så nu måste jag jaga hovslagaren. Suck, vi som skulle lasta och åka till Furet och rida med mamma, Alice och Carro på lördag.
Sen skrittade vi av på långa tyglar och så var vi klara. 
Så kul att han har börjat lita på mig även om jag sitter på hans rygg. Och jätteroligt att han blir säkrare och mer ridbar för varje gång.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0