Dagens Chills i detalj

Nu har jag precis vart ute och ridit Chills. Han var lite trött idag efter gårdagens longering. Han var nämligen högt och lågt igår så jag lät honom springa en stund.
Idag var han lugn utan några bockserier i longeringen så jag satt upp ganska snabbt. 
 
Först ville han inte stå stilla när jag skulle hoppa upp. Efter något försök stog han still och jag kom upp. Då började han småstegra och vända hemåt. Han blev skrämd av en ensikageplast som fladdrade och travade hemåt några steg. Jag kände att jag behövde longera honom lite till, för min egen säkerhet, så han skulle bli lite tröttare. 
Efter några varv longering till satt jag upp igen och denna gången stog han still. Han började konstra lite men var inte så svårövertalad att få åt det hållet jag ville. Vi travade några varv åt båda hållen på en volt och då började han stundvis att söka stöd på bettet, så härlig känsla !
Vi avslutade med att skritta runt halva stubben och där stannade han till och kände lukt av något och blåste upp sig. Även här lyssnade han på mig när jag lugnade honom och sen bad honom att gå framåt. Vi gick ett varv till och han spände till på samma ställe men kunde sen skritta på långa tyglar hemåt.
 
Det är en svår balansgång med Chilli. Hans huvud behöver hålla igång en timme varje dag för att hålla sig lugn men hans kropp orkar såklart inte med det än. Och jag vill inte överarbeta honom så att han blir för trött. 
Jag är ändå väldigt nöjd med dagens ridpass och det känns kul att det faktiskt går att övertala honom utan att bli osams. I alla fall vissa ridpass 🙈
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0