Dagens kamp

Chills har gått väldigt bra dom senaste veckorna så det är väl naturligt att vi nu får ett bakslag. Idag stog vi i ca 20 minuter på ett och samma ställe på grusvägen och bråkade. Han ville inte gå, jag gick på honom och han varierade mellan att stå på bakbenen och backa ner i diket, som i detta fallet antingen var bäcken eller sumpmarken runt bäcken. Det jobbiga med honom är att det inte hjälper att "slå" honom i huvudet när han ställer sig, då ställer han sig snarare högre för att han blir arg. Jag brukar försöka böja halsen på honom när han är på väg att ställa sig men nu har den lille j*keln lärt sig att ställa sig med halsen böjd och då snurra runt ett halvt varv på bakbenen. Suck.. Men han har bra balans på två ben, det får jag ge honom. Och han kan ställa sig högt !
 
Till slut kom vi förbi den punkten genom att så fort han började backa hemåt så vände jag honom och backade bortåt. När han tröttnade på att backa och istället ställde sig så vände jag honom igen och försökte driva honom framåt tills han började backa oooooch så höll vi på så. 
När vi äntligen fått lite fart framåt så var han på väg att tjura ihop igen så då fick han helt enkelt galoppera hela vägen bort tills vi skulle vända hemåt. Och så fort han började titta på något eller började stå emot så drev jag på ännu mer framåt, så det var nog jobbigt för Mister Räv idag. Tror det får bli hans nya smeknamn faktiskt, Räven.. Han fick galoppera större delen hemåt också och så skrittade vi av länge. Hoppas han kommer ihåg detta passet till nästa gång vi rider ut !
 
Tanken var från början att rida samma, lite längre, slinga som i förrgår. Då skötte han sig jättebra, mötte bilar och red förbi hästar och var förvisso lite ifrågasättande men lyssnade ändå på mig. Ja jösses.
 
Annars har jag vart i Lidköping och skaffat pass och lunchat med pappa. Hann med en sväng på Cubus också där jag köpte en tröja till Tompa och lite underkläder. Nu har jag gjort stallet och borde väl städa huset men soffan ser sååå lockande ut..
 
 
Såhär såg grusvägen ut efter dagens kamp. Som ni ser så håller han sig gärna till dikeskanterna 😡
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0