Markarbete

Då är jag inne från markarbetet, gick väldigt bra idag, men tänkte börja berätta om dressyren igår :)

Hon är inte så kreativ, våran dressyrlärare. Det är väldigt mycket ridning på volten och det blir ju väldigt uttråkande.
Men igår så skulle vi rida utan stigbyglar, och jag kan säga att det är inte roligt på Sunnie ! Hon trampar verkligen uppåt och inte framåt. Så jag känner mig som en liten gummiboll på hennes rygg.
Det gick ganska bra, jag fuskade lite ibland och tog stigbyglarna.

Vi red öppna längs långsidan i båda varven och vi har ganska svårt med vänsteröppnan. Så det gick lite sådär. 

Så avslutade vi med att rida förvänd galopp i båda varven och det gick väl hyffsat. Hon hade nog lite träningsvärk sen måndagens ridpass för hon satte sig på tvären ibland.


Och så idag så hade vi markarbete för Amanda.

Sunnie har ju börjat bita sig fast i bettet så jag testade ett tvådelat bett med kopparrullar. Och vad fin hon var ! En helt annan häst. Inget tjaffsig i munnen och hade ändå med sig bakbenen. Härligt ! Så jag ska börja använda det lite ibland.



Här har jag målat upp övningen vi gjorde.

Förklarar inte så invecklat hur vi red den, man kan ju variera efter hur man själv vill rida den. Men vi red med varierande galoppsprång mellan bommarna och på slutet la vi in räckena i övningen också. En väldigt bra övning, där du känner om hästen är eftergiven och rakriktad.

Imorgon är det hoppning och det är både jag och Sunnie taggade för ! Ska testa kopparbettet på hoppningen imorgon med.

 

Veterinären kollade på Sunnie igår och det visade sig att hon har en ink under magen, precis där magplattan "sticker ut" Så jag fick ett medel som jag ska smörja på och så ska jag rida med vanlig sadelgjord ett tag framöver. Det är ju bra om den försvinner nu, innan den blir för stor.

Nu ska jag gå och äta :)


Kommentarer
Postat av: Älskling

vad skönt att det funkade :) vill ju se eran hoppning imorn ju:)

2009-09-23 @ 12:42:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0