Just ja !


Jag har ju glömt berätta att jag höll på att ramla av en islandshäst i förrgår ! xD


Johannas dotter Evelina red sin islandshäst Bleki i padocken när jag red Amelia. Jag red Bleki en del när jag praktiserade där. Nu har han en del överskottsenergi och har fått för sig att när Evelina vill trava så ska han opponera sig lite och bocka lite halvhjärtat.
Det räcker ju för att skrämma Evelina som inte är så van.

Så jag fick sitta upp och rida några varv. Jag tänkte att jag är ju ganska tung (och egentligen för stor) för honom så han orkar nog inte göra så mycket med mig på ryggen. Vad fel jag hade ! xD

Jag satt upp och han blev med en gång tjurig när han fattade att jag skulle rida till honom lite. Så när jag gav honom skänkeln för trav så gjorde han ett ganska rejält luftsprång i hopp om att få av mig. Jag satt kvar och skänklade på honom för att få hon framåt men då kastade han sig åt höger istället och det var jag inte beredd på så jag tappade balansen och hamnade på sne. Jag fortsatte skänkla på honom och drog i vänstertygeln för att räta upp honom igen och då sätter han full fart framåt istället. Då hamnade jag i alla fall rakt över honom igen och kunde ta upp huvudet på honom innan han kunde bocka igen.

Jag travade honom några varv och han försökte få av mig ett antal gånger till innan han gav upp.

De är ganska roliga att rida de där små ponnyerna. De är så kvicka i sina rörelser om man jämför med till exempel Sunnie xD Han fick mig nästan !



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0