Svanteträningen


Det var väldigt synd att min kamera inte funkar för det hade vart roligt att ha på film !


Träningen för Svante idag var ganska basic. Han tog allt från grunden och även om man tror att man inte behöver det, så behövs det verkligen. Hans plan med träningen idag var att vi skulle få hästen att gå på det spår vi ville och att vi skulle få den dit vi ville.  

Jag gjorde en skiss av övningen men det går inte att ladda upp bilder av någon anledning.

I alla fall så stog det 3 hinder på medellinjen, räcke-oxer-räcke med 17 meter emellan och så låg det galoppbommar på medellinjen som vi skulle rida serpentinbågar över. Sen började vi med att hoppa det första räcket i ungefär en åttvolt. 
När det gick bra så hoppade vi det första räcket, la en 10m volt åt vänster, hoppade oxern, la en 10m volt åt höger och sen hoppa det sista räcket. Vi gjorde den övningen från alla håll som går och det är så mycket svårare än vad man tror ! 

Det sista hoppade vi hindrena längs medellinjen i följd. 17m = 4 ganska normala galoppsprång på den höjden. Men Sunnie har ju ganska kort galopp (måste få fram hennes galopp mer) så vi fick lite långt på 4.
Sunnie var för övrigt väldigt fin idag. Hon gjorde jättefina byten och lyssnade bra. Sen var hon lite pigg ibland och blev lite studsig, men hellre det än att hon är trött :) 

Svante var bra att träna för ! Han var glad och positiv hela tiden, kanske lite för snäll i vissa lägen, men han sa ändå till om du gjorde fel och så fick du börja om. Jag skulle velat ha lite mer feedback dock, då jag gillar att diskutera lite om hur träningarna går. 
En av de första sakerna vi alla fick göra var att korta tyglarna ca 10cm för att få mer inverkan på hästen genom att bara räta upp överlivet. Det funkade faktiskt väldigt bra :)  

Han skulle tydligen komma och träna oss någon gång i April med och jag hoppas att det blir så :)


Imorgon ska Sunnie joggas ut en liten sväng, bara så att hon blir av med eventuell träningsvärk.


  

Kommentarer
Postat av: älskling

Sen kommer ni till mej :) jag längtar jätte mycket <3<3<3

2010-03-04 @ 19:13:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0