Dagens ridning


Nu är jag helt slut ! Jag har inte gjort mer idag än vad jag brukar göra men idag blev jag tröttare än vanligt av någon konstig anledning.

Första hästen för dagen var Bliki. Honom skrittade jag fram på gräsvägen och travade sedan lite på grusvägen. Han skötte sig bra och bockade inte alls.

Andra hästen var Amelia som kommer i ett eget inlägg.

Tredje hästen var Hiawatha. Johanna hade migrän idag så då bad hon mig rida Hiawatha. Och jag tackar ju aldrig nej till att rida !
Precis när vi skulle rida ut så kom världens regnskur som höll i sig hela ridpasset = jätteblött ekipage. Och när vi skrittade fram förbi min hage så ser jag att Sunnie vart på tråden igen så ena långsidan på hagen var trasig. Så jag fick rida till vårat hus, be mamma hjälpa mig ta in hästarna och sen fortsätta ridturen på Hiawatha.
Vi red skogsrundan och han var duktig, lite spänd men det är ju inte så konstigt när det regnar och blåser. Han har blivit riktigt fin faktiskt och han är en väldigt mysig häst att rida :)

När jag var klar med Hiawatha så var hela jag genomvåt så jag åkte hem, bytte kläder och lagade hagen med en gång.

Sen red jag Sunnie. Hon fick gå med graman idag också eftersom hon blir mer avslappnad med den på. Och idag krävde jag inte jättemycket av henne. I traven red vi lite skänkelvikning och tempoväxlingar för att få henne mjuk och alert. I galoppen lät jag henne galoppera på framåt en längre stund än vanligt i början, vilket resulterade i en luftig och fin galopp när jag kortade upp henne lite mot slutet. Sen travade jag av henne i en lång och låg form och så skrittade vi hemåt.

Och sist för dagen så hade jag mockningen kvar. Det är inte roligt att göra på kvällen när man är trött, plus att hästarna stog inne längre än vanligt idag pga den trasiga hagen. Nej usch, det tog tid !
Nu är jag i alla fall klar och jag skulle verkligen kunna somna direkt. Men först måste jag vänta minst någon timme till så jag kan kvällsfodra hästarna.



En lite mörk bild på mig och Hiawatha.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0