Plugga, plugga, plugga


Nu har jag pluggat en stund och det är faktiskt ganska intressant ! Tyvärr kunde jag inte svara på alla frågorna då jag saknar material.. Senare idag ska jag läsa igenom det vi ska gå igenom imorgon så jag vet vad läraren pratar om.

Imorse började jag med att rida Sunnie. Jag joggade henne lite på grusvägen, väldigt lätt eftersom hon vart halt och bara letts den senaste veckan.
Hon blir hispig och stressad för precis allting när hon inte rids ordentligt så hon gick och tittade på allt annat. Stundvis gick hon i lång och låg form, vilket var målet för dagen, men det var inte långa streckor. Så imorgon ska jag jogga henne lite igen, men då ska jag ha graman på så att hon koncentrerar sig mer. Hon fungerar nämligen så att bara gramanen sitter på så sänker hon sig lite, även om den bara hänger där.

Jag bestämde mig för att ta Duff ikväll när Tompa och Daniel kommer ut och tittar så efter jag ridit Sunnie åkte jag till Kaisa.
Henne red jag i hagen och det tycker hon inte är så roligt. Hon gick bra i skritten och traven men när vi skulle börja med galoppen så galopperade hon något språng och började sedan göra rejäla luftsprång och vägrade ta skänkeln och gå fram. Hon har fortfarande inte någon riktig kraft i bocksprången men hon fick mig ur balans några gånger. Så fortsatte hon, tills jag blev arg på henne och sa ifrån ordentligt. Då gjorde hon 2 bra galopper och där tyckte jag att det räckte.

Det är roligt med busiga unghästar som bockar lite av glädje men när de börjar bli istadiga så får man vara konsekvent och säga ifrån innan det är för sent.

Nu har jag som sagt pluggat ett bra tag och nu ska jag ut i stallet och mocka. Det ska bli skönt att få upp värmen lite igen.


Vad har ni gjort/ska ni göra med era hästar idag ? :)








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0