Dag 25 – En första


Det får nog bli första gången jag hopptränade Sunnie för tränare. Sunnie var 3½ då.


Jag får säga att det gick sådär. Vi hade hoppat några små kryss innan och så skulle vi ha gästträning för Sven Ingvarsson på skolan. Självklart ville jag ju inte missa det och Sven håller ju på mycket med unghästar så jag tänkte att det kunde ge en del även om vi inte hoppat så mycket innan.

Vi hoppade enkla och låga övningar och Sunnie försökte så gott hon kunde. Hon hade inte jättebra kordination i början så ibland kom vi över hindren och ibland fick hon med sig alla bommar i språnget. Men hon gjorde sitt bästa och hon tyckte det var roligt och det var precis det jag ville få ut av första träningen.

Sven är en väldigt bra tränare och han gav mig många bra tips som hjälpte mig med inhoppningen av Sunnie. Jag tror på ett sätt att det var bra att det var Sven vi tränade för första gången, det är inte många andra tränare som har tålamodet att "vänta ut" unghästarna.


Tyvärr så missade jag våran andra gästträning för Sven några månader senare. Väldigt tråkigt då Sunnie hoppade mycket bättre då och jag hade velat ha en uppföljare på de första tipsen.




Såhär hoppade hon efter ett tag när hon förstått vad det handlade om :)



Kommentarer
Postat av: Ellinor

Åh jag vill verkligen komma vidare med Castor nu, längtar tills man kan fortsätta utveckla honom, men vi är ganska mkt på noll nu så jag får bara bita ihop xD.. Känslan när man lyckas med sin unghäst är ju helt otrolig :)

Skönt nu när våren är på väg och man kan rida på fler ställen :) Lycka till med hästarna :P

2011-03-08 @ 09:04:50
Postat av: ida

oj vilka framben :) fin häst!

2011-03-09 @ 19:57:05
URL: http://merryannbell.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0