De senaste dagarnas ridpass


Det har ju vart dålig uppdatering om hur ridningen har gått det sista så jag tänkte skriva ihop en liten sammanfattning, först om Sunnie och Hiawhata och så kommer unghästarna i ett eget inlägg.


Sunnie och Hiawhata går båda lite bakom hand och krullar gärna ihop sig för mycket. Därför rider jag de båda enligt samma princip: de ska tänka fram hela tiden och ha ett bra tempo.

Fram tills nu har jag ändå haft lite svårt att riktigt få fram dem till handen och få dem att komma fram med nosen.
Men i förrgår när båda reds i den stora gräshagen så hittade jag balansen mellan min hand och skänkel och fick dem båda att gå fram till handen och att trampa på bra. En väldig lättnad då jag har kämpat med det ett tag. Tyvärr så kommer det ju inte att gå så bra varje dag men nu vet jag vilken känsla jag ska sträva efter ! :)


Igår red jag Sunnie på graman och som jag trodde så var hon lugnare och mer avslappnad den här gången.
När jag hade travat fram henne så började vi med att göra många övergångar till skritt och många tempoväxlingar. Sen galopperade jag fram henne och red sen efter samma princip i galoppen: galopp - halt - galopp osv. Det gör att hon får bakbenen mer vinklade inunder sig och därmed lägger tyngdpunkten på bakdelen.
Ett lyckat ridpass med en nöjd häst och en nöjd ryttare efteråt :)




Sunnie Girl.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0