Vintern


Redan måndag kväll ! Usch, dagarna går alldeles för fort..

Snart ligger det en meter snö utanför fönstret och så kommer det vara -20 grader. Brr !
Hästarna blir tvugna att stå inne pga av snöstorm och de kommer vara påpälsade med minst ett täcke var. Efter en hel dag i hagen kommer hästarna ha snöstyltor som består av is och som är nästan omöjliga att få bort. 

Det räcker inte att ha på sig termobyxor, en tjock jacka, mössa och vantar, man måste dessutom ha 3 lager kläder under ytterkläderna och tredubbla vantar. 
Det kommer blåsa upp vallar framför stallet så att man får skotta sig in och eftersom det blåser och snöar så så får man skotta en ny gång för varje gång man ska in i stallet.

Hagtrådarna kommer gå av för att snön är för tung och vattnet i hagen kommer frysa så fort man bär ut det. 
Det kommer inte gå att rida ens med brodd i skorna pga ruskigt isiga vägar och det kommer knappt gå att hämta hösilage och halm. 



Jag skulle kunna dra upp negativa saker om snön och den iskalla vintern hela natten, jag är verkligen ingen vintermänniska !


Men det finns nog ändå inte mycket som slår den där första snön när flingorna bara dalar ner från himlen. När man ser att snön lägger sig på marken och inte smälter bort. 

När hästarna går ut genom stalldörren och blåser förvånat genom näsborrarna när de ser snön och när de kommer ut i hagen och sprungit runt några varv med svansarna i vädret sen lägger sig och rullar i den nykomna snön. 

Första galoppen i den där underbara pudersnön där både en själv och hästen njuter lika mycket och tårarna rinner längs ens kinder pga av kylan.  

När man kan gömma fingrarna i hästarnas härliga vinterpäls för att värma sig. 











Vintern är allt lite mysig ändå !




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0