Nackdelen med plast istället för överlucka

På helgens tävling i Grästorp så såg jag en häst som inte reagerade lika lugnt som Sunnie på plasten i bak på transporten.
 
Hästen stog i transporten och en man lossade på plasten som sitter istället för lucka. Hästen blev rädd för plasten, fick panik när den inte kunde komma någonstans och började sparka mot lämmen om och om igen. Han lyckades först lossa på bakbommen och flytta på mellanväggen och till slut så fick han även upp lämmen. Han lyckades alltså sparka upp en lämm, där kan vi snacka om att hästar är kraftiga djur !
 
När någonting sånt händer finns det ju inte så mycket man som människa kan göra, förutom att prata lugnande till hästen och försöka lugna ner den utifrån. Det är bara korkat att försöka gå in till hästen när den har sån panik och man riskerar att skada sig själv. Usch, jag kan bara tänka mig hur hjälplös man måste känna sig..
 
I detta fallet verkade det ha gått bra med hästen. Den var med och tävlade under dagen och när tävlingsdagen var över hade dom åkt hem. Så i deras fall hade dom tur. 
Det är nackdelen med plast istället för överlucka, den låter mycket och kan vara skrämmande för många hästar.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0