Dagens ridpass

Idag red vi bort till padocken för att rida igenom Sunnie ordentligt. Vi höll på i nästan en timme, med korta skrittpauser mellan övningarna.
 
Efter att jag ridit fram henne gick vi ner till skritt och började med ganska tvära sidvärtsrörelser på volt. När hon gjorde det bra gick vi upp till trav och red skänkelvikning på diagonalen. Till en början sänkte hon ryggen och släppte bettet men när jag minskade tempot lite och satte mig ner istället gick det mycket bättre. Jag märkte också stor skillnad på hennes skänkelvikning från förra gången, hon var stabilare och bar sig bättre idag.
 
När jag var nöjd med skänkelvikningen red vi öppna längs ena långsidan. Längs den andra långsidan ökade vi traven och innan kortsidan gjorde vi en halt och sen igångsättning till trav igen och så gjorde vi så några gånger i varje varv. I öppnan har jag svårt för att hålla henne på ett rakt spår, det blir gärna lite vingligt och då blir även formen lidande ibland. Det är något vi måste träna vidare på. 
 
I galoppen tränade vi på samling. Normal galopp på långsidorna och samlad på kortsidorna och där la jag också en 10metersvolt där jag flyttade med bogen in i varje galoppsprång så att hon verkligen fick "sätta sig" och jobba runt sitt inre bakben. I höger varv jobbade hon på jättebra, där har hon verkligen stärkt sig och när hon slappnar av så frustar hon så härligt. I vänster varv däremot orkar hon inte riktigt utan blir stark och lite hängig i handen. Där har vi också en del arbete att göra.
 
Vi avslutade med att hoppa 4 språng på 2 små räcken innan jag travade av henne och skrittade hem. 
 
Efter dagens dressyrpass och en hel del magövningar från gårdagen så har jag nu en go träningsvärk i magen. Jag tänkte bättra på den genom att göra ytterligare några övningar nu.
För övrigt så var det idag första gången på snart 2 år som jag kunde sitta ner i Sunnies trav (visserligen hennes väldigt samlade trav) utan att få ont i jumskeln. Jag antar att Tretornstövlarna hjälpte till en del då man får så bra stöd i dom men ändå, hur underbart är inte det ? Det gjorde mig superglad !
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0