Elefant på rymmen

I lördags när vi var i Skara och hade kollat på race så stannade vi till vid cirkusen i Skara innan vi åkte hem. Där stog två elefanter inhägnade med bara en vanlig hagtråd, som jag har till mina hästar. Och den hagen dom gick i när vi kom var det inte någon ström på. 
 
Vi var några stycken som stog utanför hagen och klappade på elefanterna som gärna sträckte fram sina snablar mot oss. Helt plötsligt så tryckte den ena elefanten ner tråden med sin snabel och satte foten på den och gick ut. Sen började den traska iväg mot vägen. Vi fick lite smått panik och hittade en anställd, som senare visade sig vara just elefanternas tränare, och halvt skrek att elefanten rymt. Han svarade lugnt och gick in i husvagnen igen för att ta på sig skorna och han var inte direkt stressad.
 
Till slut kom han ut och då hade elefanten tagit sig ner i diket som var innan vägen och en polisbil kom precis rullande. Tränaren ropade på elefanten på tyska och elefanten vände direkt och kom tillbaka till hagen. Där snackar vi respekt ! Sen om den kom tillbaka för att den gillar sin tränare eller för att den inte vågade annat, det kan man ju diskutera..
 
I alla fall så var det en väldigt spännande händelse och jag får säga att jag var lite skraj där ett tag, haha ! 
För övrigt så känns elefanternas hud ungefär som att klappa på grovt sandpapper, en minst sagt speciell känsla. 
 
 
 
 
Bilder lånade från Jim.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0