Padocktrim

Idag trimmade jag Sunnie ordentligt i padocken. Hon var fin och samarbetsvillig men jag fick henne inte riktigt lösgjord, trots att hon lurade mig att tro det stundvis.
 
Efter uppvärmning tränade vi först skänkelvikning i trav och hon har svårare för sig i skänkelvikning åt höger. Där skjuter hon ut bogen och jag har svårt att hålla in den. Det är något vi behöver träna på. Skänkelvikningen åt vänster går mycket bättre men där vill hon gärna gå i lite för djup form eftersom hon inte orkar bära sig än. Det kommer efter lite mer träning och med tanke på att vi inte ridit i en padock på över ett år så är jag nöjd !
 
I galoppen tränade vi på samling och att hon ska få in inner bakben under sig mer. Det är ju och har alltid varit svårt för henne och nu när vi bara ridit ut och mest tränat på att få fram en större och bättre galopp så har samlingen blivit lidande. 
Jag jobbade så att jag red längs långsidan i galopp, samlade henne och liksom vände in henne på en 10metersvolt, noga med att ha med mig framdelen. Väl i volten använde jag innerskänkeln för att få henne att lyfta magen och komma under med inner bak och det kändes väldigt bra. Vi tränade också galoppfattningar för att hålla henne allert och få under bakbenen. 
Usch, jag är så dålig på att förklara hur jag rider men i vilket fall så hade jag en bra känsla och Sunnie kändes fin. 
 
 
Nu väntar jag på att Tompa ska komma hem från gymmet så att vi kan äta kvällsmat och sen kolla på Johan Falk. Tisdag, onsdag och torsdag ska jag jobba och sen är det midsommar, woohooo !
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0