Dagens ridpass

Åh, vad det känns skönt att kunna skriva så igen !
 
Dagens ridpass gick sååå bra och jag kan nog inte vara nöjdare. Egentligen så gjorde vi inget särskillt men jag fick en riktigt bra känsla och Sunnie var avslappnad och fin. 
 
Jag skrittade fram henne och tänkte rida på grusvägen som vanligt. Men så kom jag på att det fortfarande är fruset i stubbåkern och nu när snön har smält bort så är det bättre underlag där än vad det är på grusvägen.
Vi hade 3 stora stubbåkrar att rida på och i början av traven så ville hon se sig omkring, vilket är förståeligt då det det var nya åkrar för henne. Men redan efter en stund började hon slappna av och gick i en bra form och tack vare de stora ytorna så hade hon en bra framåtbjudning. 
Jag kunde inte låta bli utan passade på att ta en kort galopp på den härligt gula stubben, finns det något bättre ?
 
Eftersom hon är van vid att gå mest på grusvägar i vanliga fall så fick hon mjölksyra ganska fort och trots att hon behöll den fina formen så tappade hon bakbenen lite och började bli matt. Så efter galoppen travade jag av henne i en lite lägre form innan hon fick skrittas av på hemvägen.
Ett jättebra pass och jag fick ännu mer smak på vilken fin häst jag faktiskt sitter på. Nu längtar jag tills hon är igång helt och vi kan rida svettiga dressyrpass !
 
Dagen har annars gått som tänkt, men jag hann inte tvätta bilen och killarna skyndade på mig i stallet så jag fick inte med mig några schabrak hem. Fast det finns det gott om tid till framöver.
 
Nu ska jag försöka ha en bra kväll, trots att grabbarna sitter klistrade framför Super Mario. Jag bojkottar nog den tänkta powerwalken och sätter på någon bra serie. Lillebrorsan är här och strax kommer mamma och Johan så det blir ju värsta familjefesten här ikväll ;)
 
 
Jag och Sunnie, 1.05m i Vänersborg.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0