Tävling Vänersborg 6/6

På Sveriges nationaldag åkte vi till Vänersborg och tävlade. Vi fick fint väder och jag hade med mig både Evelin och Tompa som hjälp. 
Tanken från början var väl kanske att göra ett klassbyte och hoppa 1m och 1.10m men eftersom vi blev uteslutna i Gäsene så tänkte jag att det var bra att boosta oss lite med 90 cm. 
 
På framridningen kändes hon jättefin. Pigg, vaken och uppmärksam. Framhoppningen gick sådär om jag minns rätt. Jag vände undan någon gång men annars fick vi fina språng. 
 
Inne på banan gick hon som tåget. Vi kunde kanske haft lite mer tryck i galoppen och Sunnie kunde hoppat med lite mer marginal men vi var inte i något hinder och alla avstånd satt så jäkla bra. En riktig självförtroendeboost och en rosett för att vi var felfria !
 
Resultat 90 cm: 0 fel.
 
 



Till 1m så red jag inte fram så länge eftersom hon redan hade gått en klass innan. På framhoppningen så fick vi något stopp har jag för mig men jag vände känslan och gick in på banan med en bra känsla. 
 
I denna klassen hade vi lite bättre galopp och hinder 1-4 gick kanonbra. Sen till 5an, som var kombinationen, så tog jag en halvhalt och blev omedvetet låst i handen. Det var inget jag kände av när jag red utan vi kom bra och jag trodde inte Sunnie skulle stanna men eftersom jag satt och smyghöll lite i henne så tog hon det som en ursäkt till att stanna och sen hände samma som i Gäsene. Jag såg inget avstånd och blev bara blockad så det slutade med en uteslutning. 
 
Resultat 1m: Utesluten.
 
 



Jag är så besviken på mig själv ! Varför kan jag inte bara rida som en normal människa och sluta tjuvhålla i henne ? Att jag inte ens kände att jag höll i henne mot kombinationen.. Hade jag inte tabbat mig så hade vi haft en bra chans till placering då Sunnie verkligen var med mig. Åååh, irriterande !!
 
Fin häst har jag i alla fall, även om jag kanske önskade lite mer go i henne och att hon skulle ta lite egna initiativ emellanåt. Men hästen går ju inte bättre än vad ryttaren rider så jag får skylla mig själv. Fina Sunnie ♥
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0