6 om Tyskland

- Kör som idioter
Inne i samhällen eller på Autobahn, det kvittar. Tyskarna kör som riktiga idioter ! Jag vet inte hur många gånger vi sinkade dom stackars tyskarna inne i "stan" när vi behövde lite extra tid för att se vart vi skulle svänga osv och dom blåste om oss så fort vi parkerat/svängt. På Autobahn blev vi omkörda av bilar med släp när vi låg i 120.
Dessutom parkerar dom på varenda ledig yta som finns, vadå huvudled liksom !
 
 
 
Lägg märke till regnumret, haha !
 
 
- Dåliga vägar
Apropå Autobahn så är Tysklands vägar så himla mycket sämre än Sveriges, jag ska aldrig klaga på svenska vägar igen ! Enda anledningen till att vi "bara" körde i 120 på Autobahn är att den var totalt kass på dom flesta ställen. Och vägarna inne i samhällen var lappade, olappade och håliga överallt. Däremot är deras vägar näst intill spikraka, här har dom inte byggt vägar efter dom gamla kostigarna inte !
 
 
 
- Majonnäs på ALLT 
Vi trodde nästan att vi kommit till USA när dom på McDonalds frågade om vi ville ha majonnäs till. Sen märkte vi att dom frågar om majonnäs på alla matställen och på en del fanns det till och med majonnäs i såna där ketchupbehållare. Fast jag klagade inte, majonnäs och pommes går hand i hand.
 
 
 
- Inte serviceinriktade
Med undantag från nöjesparken Heide Park så var nästan alla tyskar vi mötte otrevliga och så långt ifrån serviceinriktade man kan vara. På ett matställe blev vi dumförklarade för att vi inte kunde prata deras språk så jag fick damma av min högstadietyska och beställa mat på tyska. Då blev dom plötsligt mycket trevligare.
Köp heller aldrig vindrutetorkare i Tyskland, det blir lätt missförstånd när det gäller bildelar och olika språk !
 
- Konstiga öppettider
En korvkiosk och en bilfirma som har öppet 5.30 ? En matbutik och en nöjespark som stänger kl 18 ? Öppettiderna skiljer sig en del från Sveriges och i Tyskland är hela "stan" vaken redan kl 5 på morgonen.
 
- Jävlar på bergochdalbanor
Säga vad man vill om tyskarna men bergochdalbanor och karuseller kan dom ! Det ska gå riktigt fort och snurra så mycket som möjligt. Spelhjul är däremot inte lika stort i Tysklands nöjesparker så man slipper spela bort sin förmögenhet.
 
 
 
Nu lät nästan hela denna listan negativ kände jag så jag vill bara inflika att jag, trots allt det ovannämnda, hade jättetrevliga dagar i ett fint Tyskland :)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0