Dagens ridning - Sunnie, Platina & hingst

Vilket jädra väder ! Men nu är tre hästar ridna i alla fall och jag och Tompa ska hålla oss inomhus eller i bilen resten av dagen. Skönt ! Just nu sitter vi hemma hos Tompas bror och spelar Buzz. Det var inte igår vill jag lova !
Jag tänkte sammanfatta hästarna lite kort:
 
Sunnie red jag inte så länge. Hon var inte riktigt lika poppig som igår men det regnade småspik så att det sved i ansiktet. Vi red nämligen på grusvägen idag och där var det ju fritt blås, haha !
Det är så kul att hon har fått lite mer framåtbjudning det sista. Med den kommer även lite spändhet men det ska jag nog lära mig att arbeta med. 
 
Platina tog kanske 20 minuter att lasta på ditvägen, ändå helt godkänt tycker jag. I ridhuset var hon som vanligt brötig när vi gjorde i ordning henne men lugnade sig så fort mamma kom upp. Mamma red henne fint och hoppade till och med ett kryss.
Sen hoppade jag upp och tog några varv i trav och galopp innan vi började hoppa. Vi hade satt upp en 5.5a och ett kryss. Hon skötte sig jättebra men eftersom hon inte är hoppad så mycket så fick hon mjölksyra snabbt. Därför hoppade jag inte alls många sprang utan fortsätter att stärka henne lite mer för varje gång.
När mamma skrittade av henne för hand så passade hon dessutom på att rulla sig inte bara en utan 4 gånger, haha !
På hemvägen tog hon 5 minuter att lasta.
Film på hoppningen kommer imorgon.
 
 
 
 
 
Sen fick jag möjlighet att få prova ridhusägarens 10-åriga hingst och som ni vet så tackar jag aldrig nej till att rida, haha. Och vilken snygging ! Jättetrevlig och rolig att rida. Vi hoppade 5.5an några gånger och med tanke på att det var en stor omställning från att ha suttit på Platina precis innan så gick det bra.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0