Dagens ridpass - Sunnie & Platina

Förlåt att ni inte fick ett morgoninlägg såhär på min lediga fredag och allt men det blev lite ändrade planer imorse.
 
När jag vaknade tittade jag ut genom fönstret och konstaterade att det regnade och blåste halv storm. Ungefär som vanligt när jag är ledig då med andra ord.. Jag bestämde mig för att inte rida utan bara åka och mocka och fodra hästarna och sen åka hem igen.
Men när jag hade mockat alla boxarna så regnade det mindre och trots att det lät som att stalltaket skulle lyfta så blåste det inte så farligt mycket ute.
 
Därför sadlade jag Platina och vi gav oss ut på en skogstur. 
Hon är lite rolig den där hästen. Idag när hon faktiskt hade en ursäkt med regn och blåst så gick hon som en klocka. Inte en enda stegring eller stopp idag och hon förvånade såpass att emellanåt så slappnade hon faktiskt av och kunde gå i en rund och fin form i traven. Så jag är riktigt nöjd med Fröken Fux idag !
 
När vi kom tillbaka så stog jag och funderade en stund på om jag verkligen skulle rida Sunnie på morgonen eller spara det till sen. Blåsten hade ökat och jag vet ju hur spänd Sunnie blir. Men det föll på en ridtur tillslut (jag var ju ändå blöt och kall) och hon var precis som jag hade väntat mig, om inte ännu värre.
Om man ska försöka förklara Sunnie idag så var hon som ett litet popcorn. Ett bränt, svart popcorn som flög lite hit och lite dit och sen upp i luften ibland. Små kvistar på backen och kvarbliven snö var totalt livsfarligt. Och vad jag skrattade hela ridturen igenom, hon måste ha sett jättesöt ut !
Även Sunnie kom till arbete precis på slutet, fast fortfarande lite spänd då. Och när vi skrittade av så började träden i skogen att knaka och braka och falla ner så vi kom verkligen tillbaka till stallet i rätt tid. 
Nu står hästarna inne och får göra det tills i eftermiddag då det skulle blåsa lite mindre.
 
Nu är jag hemma och stormen börjar tillta. Helge, om jag inte minns helt fel. Men det hindrar inte mig från att fika med tjejerna på Cross Road om en stund !
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0