Is och halka

Det där med halka och is är jag livrädd för alltså. Som jag skrivit innan så grundar det sig i en omkull ridning med en kompis ponny på grund av halka när jag var liten. Jag fick en sträckt sena i benet och lång tid på kryckor och ingen ridning, ponnyn klarade sig bra som tur var !
 
Men idag broddade jag Sunnie runt om (eller ja, Tompa broddade när jag mockade, tack !), på med skydd och så gav vi oss ut på grusvägen.
Både jag och Sunnie tyckte nog det var läskigt till en början men sen både travade och galopperade vi så visst gick det bra. Däremot vet jag inte hur mycket jag vågar rida på stenhård, isig grusväg utan att det sliter för mycket men jag får väl variera så gott det går med ridhus.
 
Sunnie var i alla fall fin idag. Med två vilodagar i ryggen var hon lite poppig men lyssnade ändå bra på mina hjälper och var ambitiös. 
Av med broddarna när vi kom hem eftersom dom går i den knaggliga vinterhagen men imorgon ska dom få komma ut i stora hagen och då får Sunnie behålla brodden på. Skönt att slippa brodda i och ur inför varje ridtur och skönt att veta att hon har grepp även i hagen. Har grepp ? Det kanske är ett bilbegrepp förresten, haha !
Hur gör ni med brodd på vintern ? Det är ju en ganska omdiskuterad fråga det där..
 
Nu har jag och Tompas handlat allt inför nyår och ska åka till Daniel och Sanna för att prova nyårsklänning. Förhoppningsvis har hon något i sin garderob som passar mig, så slipper jag köra på min gamla nyårsklänning ;)
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Evelin

I skolan fick vi lära oss att de va bättre att trava på asfalt och is än på en hård grus väg :) De sviktade mer på stod de ;) så kör på du :)
Ses imorgon!<3

Svar: Ja det har jag också hört 😊 Men bättre betyder ju inte heller bra 😜
Emelie Svensson

2015-12-29 @ 20:29:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0