Sunnie är halt

Jag glömde ju nämna att vi badade i havet igår också, satan vad kallt det var ! Det är rätt sjukt, det var första gången som jag badade för i år, om man inte räknar med pool då.
 
Denna dagen har egentligen vart riktigt bra. Jag har grejat lite i stallet, jag och Tompa har hjälpt Fredrik att byta en ruta på bilen och vi har hunnit umgås en del. 
Men jag kan ändå inte glädjas åt något av det då Sunnie var halt när jag red tidigare idag. 
Hon var spänd när jag började rida så jag skrittarbetade henne länge innan vi började trava. Först kände jag ingenting men efter en stund så kändes det som hon tappade vänster bak ibland. Jag ringde Tompa så han kunde kolla om han såg något och han tyckte att hon liksom snubblade till ibland. Jag hoppade av och longerade henne några varv och då syntes det ganska tydligt att hon inte satte under vänster bak ordentligt. 
Jag blir så himla ledsen. Den oturen jag har haft med hästar dom senaste två åren skulle jag inte önska min värsta fiende. Nu står jag här med två halta hästar och känner mig totalt värdelös. Är det verkligen otur ?
 
Det behöver inte vara en stor grej. Antagligen så har jag pressat henne lite för hårt dom senaste ridpassen när vi har ökat intensiteten på ridpassen så att hon helt enkelt är stel och har träningsvärk. Nu har vi inte ridit så jättekrävande eller länge men med tanke på att hon har spatten som försvårar det för henne så kan det mycket väl vara så. Eller så har spatten blivit mer aktiv igen så att hon behöver vila ett tag igen. Jag hoppas på det förstnämnda..
Nu ska jag bara skritta henne i några dagar och sen longera henne för att se om hon har blivit bättre.
Annars får vi nog besöka Husaby igen.
 
Jag visste ju när Sunnie fick diagnosen spatt att jag kanske aldrig skulle kunna rida henne som vanligt igen. Att hon har vart så ridbar denna våren har bara vart ett plus, vilket jag har vart överlycklig för. Kanske har sommarens många vilodagar påverkat spatten negativt ? Jag kan spekulera i timmar och kommer inte kunna tänka på annat tills jag har fått ett definitivt svar.
 
 
 
 
Mitt älskade hjärta <3
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Evelin

Å vännen de kommer bli bra ❤ vi har otur med våra 4benta vänner❤

Svar:
Emelie Svensson

2016-08-16 @ 21:49:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0