Dagens ridpass - Sunnie

Det blåste en del idag så jag väntade mig en spänd tant. Men hon var faktiskt rätt lugn, förutom att den där rotvältan och rishögen var sååå farliga, trots att vi red förbi dom säkert 20 gånger.
 
Jag travade fram i låg form och där var hon ganska avslappnad. Sen fortsatte jag med galoppen, som dagens fokus låg på. Först ville jag ha henne i en lägre form men det var bara att glömma, hon tänkte minsann inte slappna av såpass. Så jag plockade upp henne i den högre formen ganska fort och så låg vi och rullade på "volten", en vändplats i skogen som funkar hyffsat att träna lite på.
Högergaloppens takt var katastrof till en början. Men när vi ridit några varv så var den helt okej. I vänster varv tyckte jag att hon puttade över mig till höger väldigt mycket och funderade lite på varför. Jag prövade att rida henne ännu lite mer på yttertygeln och tänkte lite tagen bakdel. Då tog hon för sig mer med ytterbak och fick en bättre balans i galoppen = jag satt rakt över henne igen. 
I höger galopp fick jag istället tänka att jag red lite svag öppna för att få takt och form som jag ville. Är ryttaren skev så kan ju inte hästen vara rak så vi får träna lite extra båda två framöver. 
 
Vi jobbade också med förvänd galopp och hon kunde galoppera några varv på volten, med byte till rätt galopp, för att sen byta tillbaka till förvänd igen efter några galoppsprång. Huvudet kommer upp i bytena ibland men annars orkade hon bära sig mycket bättre än jag trodde.
Till slut fick hon galoppera av i låg form på raksträcka och då var hon tillräckligt avslappnad, ju mer jag längde tygeln desto lägre gick hon och höll jag kvar tygeln så hade hon ett trevligt stöd. Likadant i traven och sen skrittade hon hem utan att titta eller spänna sig. Trött tant ;)
 
Det luriga med Sunnie är att hon kan kännas helt avslappnad och genomsläpplig i en gångart, men så fort du gör en övergång eller tempoväxling så kommer huvudet ändå upp och så tar det några steg innan hon kommer tillbaka. Säkerligen så är det alla saker att titta på utomhus som spelar in lite, men det blir ganska tröttsamt i längden.. Men, tränatränaträna !
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0