Dagens ridpass - Sunnie

Tack vare vädret så sköt vi upp ridningen för min kusin och hoppas att vi kan ta det imorgon istället. Därför kunde jag rida ut Sunnie på grusvägen idag och hon var hyffsat duktig, men inte jag..
 
Hon har lite svårt med avslappningen i traven just nu så den har jag lite överseende med. I galoppen däremot så slappnade hon faktiskt av ganska fort idag och jag kunde låta henne rulla i en lite större arbetsgalopp, där hon visserligen tappade takten ibland men vi tog ändå ett stort steg i rätt riktning jämfört med dom andra ridpassen på grusvägen.
I avtravningen var hon något bättre men var ändå tvungen att spana i dikena ifall det skulle hoppa fram något läskigt.
 
När vi sen skulle skritta av så borde jag ha gett henne långa tyglar med en gång och klappat och berömt. Men hon har alltid så bråttom hem så jag började traggla halter och skänkelvikning för att få henne att bromsa upp lite. Halterna gjorde hon bra men skänkelvikningarna fick henne att spänna till och stressa upp sig så istället för att sluta med en bra känsla så slutade Sunnie stressad, tack vare mig. 
Jag är besviken på mig själv. När vi äntligen fick ett bra pass så ska jag komma och förstöra allting. Jag måste lära mig att läsa av Sunnie även här på det nya stället och veta hur mycket jag kan pressa henne utan att gå över gränsen. Det var ju liksom jag som skrev här om dagen att vi ska släppa på kraven lite och ha kul. Hmm, det gick ju sådär..
 
Nu sitter jag på altanen och lyssnar på regnet och åskan. Strax kommer Tompa hem och då ska vi lyxa till det med pannkakor, grädde, chokladsås och sylt. Det kan jag behöva en sån här tråkigt onsdag.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0