Gårdagens clinic - Eamon Hickey

Gårdagens clinic för Eamon Hickey var riktigt intressant !
Första delen visade han upp inridning av en orörd 3-åring. Från en stressad häst med alldeles för lite respekt för människor på marken till en avslappnad häst som lyssnade på Eamons hjälper och som han kunde sitta på med sadel och träns. På en och en halv timme.
 
Andra delen visade han lastträning med en svårlastad 4-åring. Fortfarande väldigt mycket markjobb, mycket liknande den första delen. Efter lite drygt en timme så bokstavligen sprang hästen på transporten.
 
Den tredje delen var att han höll hoppträning. Tyvärr hann vi bara se 1.5 träning då vi skulle bort på kvällen men bara den tiden var guld värd att se och lyssna på. Eamon är en otroligt noggrann tränare som inte är rädd för att höja rösten om eleverna inte lyssnar. Det hade vart riktigt kul att träna för honom någon gång framöver !
 
 
 
 
 
På den sista bilden visade han ponnyryttarna hur man ska hoppa upp på en häst. Bara en sån sak liksom, vilken tränare lägger energi på det ? Han var väldigt mån om att ponnyryttarna skulle ha en ödmjuk inställning till sin ponny och sina föräldrar som ställer upp och kör och betalar.
 
Nu i efterhand kom jag på att jag skulle frågat honom om tips till att få Chilli att sluta nafsa.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0