Dagens Sannie

 
 
Att en häst kan bli så glad av lite bommar 😂
 
Jag satte upp ett litet räcke på medellinjen, travbommar på böjt spår och två galoppbommar med ca 18 m emellan. 
Vi började med travbommarna och i vänster varv gick hon i en ganska trevlig form. Dock så ville hon inte forma sig runt min innerskänkel över bommarna utan körde in vänsterbogen och föll in. I höger varv höll hon böjningen över bommarna men hade svårare för formen. 
 
På galoppbommarna i vänster varv var hon fin. Vi red på 5-6-7 galoppsprång hon hon höll sig hyffsat rak. I höger varv red vi på 4-5-6 galoppsprång men här stog hon emot på vänstersidan och ville trycka sig mot min högerskänkel. 
 
På räcket var hon duktig men jag slarvade. Jag var trött och satt mest och åkte häst och hjälpte henne inte med anridningen. Det är väl bra i och för sig, då jag vill att hon ska kunna tänka själv också men vi är inte riktigt där än. Hon bytte galopp från höger till vänster över räcket jättefint men från vänster till höger har hon svårare. Tyvärr så tror jag att det beror på att jag blir för låst i min vänsterhand och därmed hindrar henne från att få fram den nya innersidan. Över lag så märktes min oliksidighet på alla dagens övningar och det är något jag måste jobba hårt (och gör varje dag) med att få bort.
 
Jag är ändå nöjd, men jag hade kunnat nöta allt lite längre än vad jag gjorde. Tyvärr så gör jag ofta så, nöjer mig när det känns okej och pushar inte tills det blir bra.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0